Ganmans och Panshiris dokumentär ”Lort-Sverige 2.0” finansierad

Mustafa Panshiri och Jens Ganman. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 22 apr 2019 2019-04-22
E-post 479

SVERIGE Pengainsamlingen till Jens Ganmans och Mustafa Panshiris dokumentärfilmsprojekt ”Lort-Sverige 2.0” har gått i mål.

Projektets titel är en referens till journalisten Ludvig ”Lubbe” Nordströms reportageserie ”Lort-Sverige” från slutet av 1930-talet. Med ”Lort-Sverige 2.0” vill Ganman och Panshiri, som tidigare skrivit bästsäljaren ”Det lilla landet som kunde”, göra en uppdaterad dokumentärfilmsversion av reportaget som skildrade ett Sverige i misär.

– Jag tror att många kände sig trampade på tårna när Lubbe Nordström gjorde sina reportage. För han lyfte fram en del av Sverige som alla hade bestämt sig för inte fanns längre. Man hade bestämt sig för att vi hade kommit förbi det stadiet, sade Jens Ganman när Nyheter Idag intervjuade honom och Panshiri om det nya projektet.

– Tyvärr har vi sett indikationer nu på slutet att det här med trångboddhet, misär och annat är tillbaka, eller kanske att det aldrig har försvunnit.

Nu har crowdfundingen via Kickstarter gått i mål. Projektet har i skrivande stund samlat in över 400 000 kronor i donationer – och når därmed målet på 350 000 kronor med råge.

I senaste avsnittet av podcasten God Ton™, med Hanif Bali och Per Lindgren, gästar Jens Ganman och pratar bland annat om den kommande dokumentären.

Läs även: Ganmans och Panshiris nya projekt – Lort-Sverige 2.0: ”Där finns de svenska Trumpväljarna”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag