Göran Persson vinner strid om badbrygga – igen

Foto: Edaen (CC BY-SA 3.0) / Magnus Fröderberg (CC BY 2.5 DK)
  • Tisdag 8 jun 2021 2021-06-08
E-post 0

SPARREHOLM Länsstyrelsen i Södermanland ville riva en fyrtio år gammal brygga på Göran Perssons gods som ansågs bryta mot strandskyddet. Enligt ett beslut i mark- och miljödomstolen får han nu behålla bryggan, rapporterar Aftonbladet. Det är den andra striden om en brygga ur vilken den tidigare statsministern gått segrande.

Under 2020 beslutade länsstyrelsen i Södermanland att en brygga på Göran Perssons och hustrun Anita Steens gods Övre Torp skulle rivas. När bryggan byggdes för cirka fyrtio år sedan saknades nämligen tillstånd enligt strandskyddet.

Paret överklagade beslutet och fick i veckan rätt enligt mark- och miljödomstolen. Detta eftersom paret inte kan antas ha känt till att bryggan saknade tillstånd när de köpte tomten för ett drygt decennium sedan.

Läs även: Göran Persson: Begränsa välfärden för migranter

Det är inte första rättstvisten som utkämpas kring godset. En liknande tvist skedde redan för tre år sedan, då länsstyrelsen sa nej till en flytbrygga i anslutning till tomten. Även i det fallet överklagade paret och fick rätt i mark- och miljödomstolen.

Utöver tvister om badbryggor har paret också i två olika vändor försökt vräka en familj som sedan 1981 arrenderar ett torp och en bit land av dem. I båda fallen, 2014 och 2019, fick hyresgästerna rätt i arrendenämnden, vilket bland annat rapporterades av Katrineholms-Kuriren.

Läs även: Shit and run – okänd man bajsade på villatomt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag