Göteborgs socialtjänst polisanmäler islamisthot

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 25 nov 2022 2022-11-25
E-post 90

Den islamistiska desinformationskampanjen mot svensk socialtjänst fortsätter, och nu polisanmäler Göteborgs stad hoten mot stadens socialtjänst, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Polisanmälan kommer efter att SVT publicerat uppgifter om att en man blivit hetsad till att genomföra terrordåd mot socialtjänsten i Göteborg på en islamistisk kanal på filmplattformen Tiktok.

– Vi pratar utifrån sharia. Du måste säkra, antingen du vill eller inte, du måste säkra din fru och din dotter någonstans. Sen återvänder hit. Kolla, antingen tar du tillbaka dina barn eller dör som martyr, uppmanar en person på filmen.

Läs även: Snecker (V) spred konspirationsteori om L: ”Vill tvångsomhänderta era tvååringar”

Mannen som får uppmaningen är en pappa vars barn omhändertagits, och han säger till SVT att han inte tog uppmaningen att begå terrordåd på allvar.

– Många människor pratar med mig och ger mig olika råd, på Tiktok och andra sociala medier. Vissa säger att jag ska bruka våld mot socialtjänster och andra råder mig att följa lagen.

På en annan tiktokfilm som SVT tagit del av uppger en man på arabiska att några personer köpt sprängmedel och vapen i avsikt att attackera socialtjänsten i Göteborg och ”döda de ansvariga”.

– Det är ett hot mot demokratin. Jag skulle säga att det är jätteallvarligt, säger Ing-Marie Larsson, avdelningschef för socialförvaltningen Nordost i Göteborg, till SVT Väst.

I ett utskick till medarbetarna på socialförvaltningen i Göteborg skriver förvaltningsdirektörerna att man polisanmält hoten.

De islamistiska konspirationsteorierna om svensk socialtjänst har spridits en tid, bland annat av partiet Nyans, och går ut på att svensk socialtjänst omhändertar muslimska barn som sedan sätts i svenska familjer för att bli kristna.

Läs även: Yüksel efter Sneckers LVU-attack: ”Nyans hårda arbete fortsätter att ge resultat”

Läs även: Turkisk statsmedia hyllar Snecker (V): ”Erdogans verktyg för att sprida desinformation”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag