Göteborgsexplosionen: Polisman bor i sprängda fastigheten

Polisavspärrning utanför byggnaden i Göteborg. Foto: Läsarbild.
  • Tisdag 28 sep 2021 2021-09-28
E-post

GÖTEBORG Polisen misstänker att en utplacerad sprängladdning ligger bakom den explosion som skedde i Göteborg under tisdagsmorgonen. Nu rapporterar Expressen/GT att en polisman som vittnat i ett antal uppmärksammade rättegångar är en av de boende i huset. – De kommer nog dra i alla trådar de kan för att reda i detta, säger polismannen själv enligt tidningen.

Klockan 04.48 inkom larmet om en våldsam explosion i ett flerfamiljshus på Övre Husargatan i området Annedal i centrala Göteborg. Ett flertal personer fick föras till sjukhus och sex personer ska vara allvarligt skadade.

Läs även: Polisens teori om explosionen: Utplacerad sprängladdning

Bland de boende i huset finns bland annat en polis som vittnat i ett antal uppmärksammade rättegångar. Det rapporterar Expressen/GT.

Polismannen har hörts som målsägande i ärendet.

– De kommer nog dra i alla trådar de kan för att reda i detta. De har ju inlett förundersökningar så får man se var det landar. Givetvis kommer man kolla på det spåret, säger polismannen själv enligt tidningen.

Han fortsätter:

– Jag har varit och lämnat min redogörelse nu. Annars sätts ju alla upp som målsägande eftersom man inte vet vem som varit måltavla.

Aftonbladet var först med att rapportera om att ett ”gängvittne” är en av de boende i huset. Enligt tidningen ska personen ha vittnat i flertalet gängrättegångar och hörts som målsägande.

Polisen vill inte kommentera eventuella motiv bakom den misstänkta sprängningen eller om den riktats mot en specifik person.

– Det finns ingen utpekad enskild person. Detta har skett mot en fastighet där det bor mängder av personer så det är just nu en öppen fråga om detta är riktat mot en eller flera personer, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till Aftonbladet.

Han tillägger:

– Polisen har inga kommentarer om boende i fastigheten, och vi har heller inga teorier som vi diskuterar i media.

Polisen har sedan tidigare inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Enligt en poliskälla till Göteborgs-Posten tror man att det rör sig om en enskild sprängladdning.

– Vi tror att det handlat om en enskild sprängladdning som placerats i en port, och där tryckvågen sedan spridits simultant i flera trappuppgångar, säger källan.

Läs även: 12-årig flicka rånad av gäng i Malmö

Läs även: Springare: ”Ett rättsväsende som totalt har tappat all form av legitimitet”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag