Göteborgspolisens terrorvarning: Använd inte hörlurar i folkmassa

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 29 jul 2023 2023-07-29
E-post 0

Polisen i Göteborg uppmanar allmänheten till ökad uppmärksamhet när de befinner sig i folksamlingar på allmän plats, rapporterar SVT Nyheter Väst. Bland annat uppmanar man allmänheten att ta av sig hörlurar när de befinner sig i folksamlingar.

– I de här publika platserna, kanske ta ut hörlurarna och höra sorlet. Har du öronsnäckor så hör du inte vad som händer runt omkring dig, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till SVT och fortsätter:

– Har vi då en lastbil som kommer i 100 kilometer i timmen precis som på Drottninggatan så kommer du inte höra det.

Anledningen till varningen är det ökade terrorhotet från islamister på grund av det försämrade säkerhetsläget efter de uppmärksammade koranbränningarna i Sverige.

Bland annat har Irans högste religiöse ledare ayatollah Ali Khamenei anklagat den svenska regeringen för att ”stötta brottslingarna som har bränt koranen”, vilket enligt Khamenei innebär att ”man rustat för krig mot den muslimska världen”.

Trots det ökade terrohotet vil Thomas Fuxborg emellertid inte uppmana allmänheten att undvika folksamlingar.

– Nej, men det ska man inte göra. Man ska vara extra vaksam när man är i publika platser, säger han.

Läs även: USA varnar amerikanska medborgare för terrordåd i Sverige

Läs även: Svenskiranier avrättad – nu vill Bolund (MP) terrorstämpla iranska regimen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag