Gråtande tiktok-polis totalsågas: ”Viker skamlöst ut sitt känslosåsande”

Bild: Faksimil Twitter
  • Torsdag 22 sep 2022 2022-09-22
E-post 1169

”Viker skamlöst ut sitt känslosåsande”, ”respektlöst mot anhöriga”, ”varför får sådana här människor jobba som polis?”. Kritiken är hård mot poliskvinnan Emma som lagt ut en Tiktok-film där hon gråter till sorglig countrymusik efter att ha lämnat ett dödsbud till ett föräldrapar.

”Lämna DÖDSBUD. Ett av de de svåraste jobb vi ställs inför är att lämna dödsbud till anhöriga. I detta fall får föräldrarna budet att deras barn avlidit”. Så skriver polisen Emma, som uppger sig arbeta i Piteå, i en Tiktokfilm där hon filmar sig själv gråtandes till sorglig countrymusik. Filmen avslutas med att hon får en kram av en kollega.

Läs även: Demonstranterna skrek ”Fuck the police” – sen knäböjde kvinnlig polis

Nu får filmen hård kritik på Twitter, där den först delas av sportjournalisten Andreas Johnsson.

”Jag kan inte för mitt liv begripa varför man gör en sådan där film” skriver polisen Viktor Adolphson, yttre befäl på Södermalm.

”Jag har lämnat en del dödsbud . Det är vidrigt. Det sista som borde fara genom ens huvud är att göra film om det efteråt. Eller har dom suttit på en rast och kommit på att dom ska göra en film om dödsbud? Kläm fram några tårar nu, kameran rullar. Nej. Den där borde ej gjorts” skriver Adolphson vidare.

Den hårda kritiken mot den gråtande polisen kommer från flera politiska läger. ”Förbjud alla i blå uniform att göra content. Hur svårt kan det vara? Snutar ska inte göra sketcher och sorgeporr på TikTok. Vad fan är det för jävla fel på er? Ni är inte influencers, ni är statens våldsmonopol. Fattar ni inte skillnaden – BYT JOBB” skriver ETC-journalisten Christoffer Röstlund Jonsson.

Inte heller Katerina Janouch är imponerad. ”Svensk polis viker skamlöst ut sitt känslosåsande. Skämskudde fram” skriver hon.

”Respektlöst mot de anhöriga! Genomruttet beteende! Framhäver sig själv på deras bekostnad, inklusive hennes kollega. Myndigheten verkar vara marinerad med narcissistiska fjortisar” skriver Jeff Ahl från Alternativ för Sverige, och uppmanar polisen att ”sparka denna fjortis omgående”.

”Varför får sådana här människor jobba som polis?” frågar sig Pontus Persson, Sverigedemokrat med ett stort och aktivt Twitterkonto.

”Tänk ändå om det fanns en myndighet som jobbade med att beivra och löste brott istället för att göra ledsna filmer på tiktok” skriver fackombudet och poddaren Henrik Johansson.

Alla är emellertid inte kritiska. ”Stolt över den polisen. istället för att vara borderline psykopat som många nya poliser anställda är. så det blir psykopati beteende med rasism, och begår brott när kameror på stationen är avstängda. så är hon 1 som känner mycket empati. har ändå disciplin att göra jobbet” menar exempelvis kontot Arab Italian.

Nyheter Idag söker polismyndigheten för kommentarer.

Är det lämpligt av poliser att publicera den här typen av filmer?
3879 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag