Gravid snattare sköts av butiksanställd – genomgick akut kejsarsnitt

Parkeringsplatsen där skottlossningen ägde rum. Bild: Google maps
  • Onsdag 19 apr 2023 2023-04-19
E-post 0

En gravid kvinna som misstänktes för snatteri sköts av en butiksanställt på en parkeringsplats i Nashville, Tennessee efter att hon sprejat den anställde med tårgas. Kvinnan, som överlevde skottet, tvingades genomgå ett akut kejsarsnitt för att rädda hennes barn, rapporterar Metro UK.

Det var på onsdagen i förra veckan runt 20-tiden på kvällen som anställda på ett apotek i Nashville, Tennessee, larmades om att två kvinnor stal varor från butiken. Arbetsledaren Mitarius Boyd, 21, såg att två kvinnor lastade varor i en shoppingvagn och en väska.

Boyd filmade med sin telefon hur kvinnorna lämnade affären utan att betala, och konfronterade dem på parkeringsplatsen utanför butiken, när de lastade de stulna varorna i en bil.

Då sprayade den gravida Travonsha Ferguson, 24, Boyd i ansiktet med tårgas. Han besvarade angreppet genom att avlossa flera skott med sin pistol.

Kvinnorna körde sedan från platsen till ett sjukhus, där den skottskadade Ferguson lämnades av varefter den andra kvinnan körde vidare.

Ferguson, som var gravid i sjunde månaden, genomgick ett akut kejsarsnitt för att rädda livet på hennes barn. Barnet träffades inte av någon kula, och både barnet och Travonsha Ferguson uppges vara i kritiskt men stabilt tillstånd.

Efter skottlossningen ringde Mitarius Boyd till polisen. Han har överlämnat sin pistol och sin telefon och samarbetar med utredningen, som ska fastställa om han agerade i självförsvar.

Läs även: Använde Apple AirTag för att spåra biltjuv – sköt sedan ihjäl honom

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag