Gravid terrorist död efter attack på fängelse

Polis kommer till anstalten där attacken ägde rum. Bild: skärmdump Twitter
  • Onsdag 6 mar 2019 2019-03-06
E-post 491

NORMANDIE En gravid kvinna är död efter en terrorattack på ett fängelse i Frankrike. Kvinnan var gift med en fängslad terrorist och sköts ihjäl när specialstyrkor stormade familjerummet som paret ockuperat efter att ha knivhuggit vakter. Dådet kan ha koppling till terrordådet i Strasbourg i december, då fem människor dödades och elva skadades.  

Den islamistiska terroristen Michael Chiolo dömdes till trettio års fängelse för att ha kidnappat, torterat och mördat en 89-årig förintelseöverlevare i den franska staden Montigny-les-Metz år 2012.

Nu har hans gravida fru Hanane Aboulhana avlidit efter en terrorattack på Alencon-anstalten i Normandie, skriver The Sun.

Aboulhana  smugglade in en keramisk kniv åt Chiolo under ett besök på anstalten. Sedan låtsades hon bli sjuk. När vakter kom attackerades de med den insmugglade kniven av Chiolo.

Läs även: Norell: ”Vi medborgare ska känna att vi inte är säkra någonstans”

Den ena vakten skadades i bröstet, den andra i ryggen och ansiktet. Vakterna får vård, och ingen av dem är livshotande skadad.

– Det var verkligen ett mordförsök. Det var blod överallt. Familjerummet var en krigszon, säger en anställd vid anstalten till Nyhetsbyrån AFP.

Chiolo och Aboulhana barrikaderade sig sedan i anstaltens familjerum, medan de skrek ”Allah Akbar”, sade åklagaren Remy Heitz. Ett bombbälte som Chiolo hade visade sig vara falskt.

Paret barrikaderade sig i tio timmar innan polisens specialstyrka stormade familjerummet. Under stormningen skadades Chiolo, medan Aboulhana avled av skottskador.

Läs även: Misstänkte Strasbourg-terroristen skjuten till döds

Chiolo satt tidigare fängslad tillsammans med IS-terroristen Cherif Chekatt, som dödade fem människor och skadade 11 vid terrorattacken mot en julmarknad i Strasbourg den 11 december 2018.

Chekatt dödades av fransk polis två dagar efter attacken, och Heitz säger att hans död var ett motiv till attacken.

– De två männen kände varandra väl, och Chiolo ville hämnas för Chekatts död, säger Heitz.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag