Gravid terrorist utlöste bombbälte – dödade sina barn och poliser

Foto: Wikipedia
  • Söndag 28 apr 2019 2019-04-28
E-post 2947

SRI LANKA När polisen gjorde husrannsakan hemma hos en av de misstänkta för påskhelgens terrorattacker på Sri Lanka detonerade den misstänkte terroristens gravida hustru ett bombbälte och dödade sina barn och flera poliser, rapporterar News.com.

Kvinnan var gift med Inshaf Ibrahim, som pekas ut som hjärnan bakom terrorattackerna. Ibrahim ägde en kopparfabrik och sprängde sig själv vid buffén på Hotell Shangri La, enligt uppgifter.

När polisen strax efter attentatet gjorde husrannsakan i Ibrahims lyxvilla i en rik förort till huvudstaden Colombo utlöste Ibrahims hustru sitt bombbälte och dödade sig själv, sina två barn och tre poliser.

Läs även: Muslimsk organisation misstänks för självmordsbomberna mot kristna på Sri Lanka: ”Främjar religiöst hat”

Inshaf Ibrahim var känd som en moderat muslim, medan hans bror Ilham uttryckt extremistiska ståndpunkter och deltagit i möten med den lokala islamist-gruppen Tawheed Jamaath som misstänks för inblandning i terrorattackerna.

Brödernas far Mohamed Ibrahim, en förmögen kryddhandlare, har arresterats efter attackerna, och Sri Lankas vice försvarsminister Ruwan Wijewardene säger att många av självmordsbombarna var välutbildade från rika hem.

– Det är en oroande faktor eftersom några av dom har studerat i olika andra länder. De har examen. Vi tror att en av självmordsbombarna studerat i Storbritannien och senare studerade i Australien innan han kom tillbaks till Sri Lanka, säger Wijewardene.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag