Grön ungdom: Sverige behöver mer invandring

Aida Badeli. Foto: Pressbild Grön ungdom
  • Tisdag 4 maj 2021 2021-05-04
E-post 2088

SVERIGE Sverige behöver ökad invandring. Det menar språkröret för Miljöpartiets ungdomsförbund Aida Badeli som i en replik i Expressen till KDU:s Evin Badrniya anklagar det kristdemokratiska ungdomsförbundet för ”rasistiska föreställningar” och uppmanar dem till att ”vakna upp ur sin blåbruna bubbla”.

I en debattartikel i Expressen från den 27 april vänder sig Evin Badrniya, vice ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund, emot Märta Stenevis (MP) uttalande om att Sverige kan ta emot fler migranter än vi gör idag.

Läs även: Stenevi: ”Vi skulle ha möjlighet att ta emot betydligt fler än vi gör i dag”

Badrniya tar i artikeln spjärn mot språkrörets påstående och menar att Sverige framöver måste ha en mycket restriktiv migrationspolitik för att ta itu med landets nuvarande problem.

”Det är ingen tvekan om att volymer har en stor betydelse för Sveriges integrationsförmåga”, skriver hon bland annat.

Nu svarar Miljöpartiets ungdomsförbund.

I en replik på Badrniyas artikel skriver Aida Badeli, språkrör för Grön ungdom, att Sverige tvärtemot vad KDU och Badrniya hävdar behöver ökad invandring.

Bland annat skriver hon att KDU ”godtyckligt blandar fakta med rasistiska föreställningar för att motivera varför vi behöver stängda gränser mot omvärlden”. Enligt henne kommer den här sortens motstånd alltid från högern ”när Miljöpartiets företrädare står upp för medmänsklighet och en human migrationspolitik”.

Vidare menar Badeli att Sverige är i behov av en växande invandring på 30 000-50 000 människor per år för att inte välfärden ska kollapsa. En poäng som hon också framför på Twitter.

 

Hon påstår dessutom att KDU:s förslag om bland annat tillfälliga uppehållstillstånd är ”bland det sämsta man kan göra för integrationen”. Detta ”enligt forskningen”.

”Det är dags för KDU att vakna upp ur sin blåbruna bubbla”, avslutar hon artikeln med.

Artikeln från Grön ungdom uppmärksammas på Twitter.

 

Repliken från Grön ungdom uppmärksammas också av Evin Badrniya som skrev den första debattartikeln. Hon reagerar på att folk verkar tro att även hon står bakom Badelis artikel.

 

Läs även: Så gick det med ”EU:s miniminivå” – Sverige ger uppehållstillstånd till nästan 3 gånger fler asylmigranter än nordiska grannarna

Läs även: Örbrink (KDU): ”Det är min generation som kommer få städa upp efter det här”

Bli prenumerant

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag