Örbrink (KDU): ”Det är min generation som kommer få städa upp efter det här”

Nike Örbrink (KDU). Foto: Pressbild.
  • Tisdag 23 mar 2021 2021-03-23
E-post 661

SVERIGE När omröstningen för EU:s coronastödpaket sker i riksdagen imorgon planerar Kristdemokraterna att lägga ned sina röster. Ungdomsförbundet KDU tycker att moderpartiet bör tänka om. – Kristdemokraterna gick till val på ett lagom EU. Det finns inget lagom med detta förslag, säger förbundsordföranden Nike Örbrink.

Den 24 mars sker omröstningen om Sverige ska godkänna EU:s coronastödpaket, Next Generation EU, i riksdagen. SD och V är de enda partier som meddelat att tänker rösta emot paketet medan M och KD väljer att lägga ned sina röster och därmed i praktiken släppa igenom det.

Läs även: EU:s coronastödpaket röstas snart igenom i riksdagen: ”En av de enskilt största maktöverföringarna till Bryssel”

Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU, väljer däremot en annan linje än sitt moderparti. De vill att EU:s coronastödpaket stoppas.

Så här skrev KDU:s förbundsordförande Nike Örbrink under måndagen på Twitter:

 

Läs även: ”Ingen överdrift att säga att vi går mot ett Europas förenta stater”

När Nyheter Idag får tag på henne via telefon utvecklar hon sitt resonemang.

– Kristdemokraterna gick till val på ett lagom EU. Det finns inget lagom med detta förslag. Med detta förslag öppnar man Pandoras ask för ett alldeles för stort EU.

– Jag tror att den här typen av åtgärder kommer att äventyra förtroendet för EU-projektet.

Bli prenumerant och läs Nike Örbrinks kommentar:

– om moderpartiet KD

– vad hon svarar de som tycker att KDU är sent ute

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag