Gruppvåldtäkt i Borlänge: ”Utländsk härkomst”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 27 apr 2018 2018-04-27
E-post 8098

BORLÄNGE Under natten till fredagen blev en ung kvinna våldtagen av 4–5 män i Borlänge. I signalementet anges att de är av utländsk härkomst.

Klockan 03.24 fick polisen in larmet, och kvinnan har angett att brottet begicks vid klockan 3 i en park i centrala Borlänge. Polisen har sökt av med hund i området och under förmiddagen ska det göras en teknisk undersökning.

– Flera gärningsmän ska ha varit inblandade, 4–5 stycken i åldrarna 18 till 25 år. I övrigt så är det dåligt med signalement, säger polisens presstalesman Tommy Lindh men lägger sedan till några detaljer:

– 170 cm långa och av utländsk härkomst, har hon angivit.

Brottsoffret är en kvinna i 20-årsåldern som inte har någon anknytning till gärningsmännen. Hon fördes till sjukhus för att polisen där ska kunna säkra spår. I nuläget finns ingen gripen eller misstänkt.

På frågan om andra överfallsvåldtäkter har skett på sistone i Borlänge säger Tommy Lindh att han inte känner till några liknande fall i närtid.

SVT Dalarna har på sin hemsida lagt upp en kort mobilfilm från parken där våldtäkten ska ha skett.

Läs även: 40 av 43 gärningsmän har invandrarbakgrund – Expressen granskar gruppvåldtäkterna

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag