GW: Flyktingpojke kan ha mördat Kevin – mörkades av politiska skäl

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 14 feb 2022 2022-02-14
E-post 1584

De två bröder som när de var 5 och 7 år gamla felaktigt utpekades för mordet på 4-årige Kevin i Arvika 1998 nekas skadestånd från både JK och kommunen. Nu säger Leif GW Persson att en 13-årig migrant från Kurdistan sannolikt låg bakom mordet, men att man inte ville utreda honom på grund av att det var politisk känsligt.

– Den här finns med i utredningen tidigt men av för mig helt obegripliga skäl så bortser man från honom. Men han är annars en sån där person som borde ha fått alla blåljus att gå igång i huvudet på varje fungerande polis. Problemet är att i den här utredningen förekommer inga fungerande poliser, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon i Tv 4.

– Han finns med i utredningen, han är hörd, och han har då angett ett alibi för när det här hände, och det visade sig vid första kontrollen så är det alibit påhittat. Det stämmer inte, men man bortser från honom ändå.

Nio månader efter mordet på Kevin greps 13-åringen på bar gärning när han våldtog en treårig pojke vid en plats i närheten av där Kevin försvann.

Skälet till att polisen inte utredde 13-åringen menar Persson var politiskt.

– Man säger såhär att man vill inte förvandla det till en invandrardebatt, för han är nämligen politisk flykting tillsammans med familjen från Kurdistan.

Persson uppmärksammade 13-åringen i en krönika i Expressen redan 2017.

Läs även: Fallet Kevin: Leif GW Persson antyder att politisk korrekthet låg bakom oskyldigt utpekande

Läs även: Nya Arvikapartiet får stöd av Allard: ”Vi är varken höger eller vänster”

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag