GW: Kvinnliga poliser har ”genetiskt betingade problem”

Bild: Faksimil TV4 Play
  • Onsdag 30 mar 2022 2022-03-30
E-post

BORÅS För första gången har fler kvinnor än män börjat plugga till polis på Högskolan i Borås. 60 procent av de nyintagna på vårterminen är kvinnor. Författaren och kriminologen Leif GW Persson säger i TV4:s Nyhetsmorgon att kvinnliga och manliga poliser kan ha olika roller.

– Jobbar man som polis även operativt så finns det ju ett otal funktioner att välja på där man inte är beroende utav fysisk massa hos sig själv och sådana där saker, där kvinnor ju är handikappade i förhållande till män. Det finns mängder med uppgifter som de är väl så lämpade för, säger GW i inslaget.

Den kvinnliga programledaren inflikar att: ”Kvinnorna lämpar ju sig att vara poliser på alla platser inom kåren.”

– Ah ja. Det är ett problem där som man ogärna pratar om – att ibland om du hamnar underst i högen, då ska du kunna ta dig tillbaks i överläge igen. Och där kan då kvinnor ha – så att säga, vad ska vi kalla det för – genetiskt betingade problem jämfört med män, allt annat lika. Och det gör väl det att överrepresentationen av män är som mest markant inom ordningspolis i yttre tjänst och så där, svarar GW och tillägger:

– Ett undantag är rytteriet, där är majoriteten nämligen kvinnor. Så har det varit länge. Hästintresserade tjejer som är poliser hamnar på rytteriet.

Läs även: GW: Flyktingpojke kan ha mördat Kevin – mörkades av politiska skäl

Läs även: 13-årig pojke våldtagen – gärningskvinnan misshandlad

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag