Halshögg fransk lärare – fick ”hjältebegravning” i hemlandet

Den mördade läraren Samuel Paty. Bild: Twitter
  • Tisdag 8 dec 2020 2020-12-08
E-post

TJETJENIEN Abdullakh Anzorov, terroristen som halshögg den franske läraren Samuel Paty, har fått en ”hjältebegravning” i sin hemby i Tjetjenien. ”Allahu akbar” skanderade folkhopen som förde islamisten till sin sista vila, rapporterar Daily Mail.

Det var i mitten av oktober som läraren Samuel Paty halshöggs utanför Paris. Hans ”brott” var att ha visat Muhammedkarikatyrer för sina elever under en lektion om yttrandefrihet. Gärningsmannen, den 18-årige tjetjenen Abdullakh Anzorov, sköts ihjäl av polis.

Nu rapporterar Daily Mail, med hänvisning till lokala medier, att terroristen har fått en ”hjältebegravning” av sina landsmän efter att hans kropp skickats hem från Frankrike på lördagen.

Runt 200 personer uppges ha närvarat vid den muslimska begravningen som ägde rum i byn Shalazi. På filmklipp kan man höra de sörjande skandera ”Allahu akbar” medan kistan bärs genom byn. Polisen fick spärra av vägarna in till byn för att hindra fler från att närvara.

Vidare uppges en gata inofficiellt ha uppkallats efter terroristen. Filmklipp från begravningen spreds på sociala medier där Anzorov i ett inlägg hyllades som ”islams lejon”.

Tjetjenien är en rysk delrepublik med en till största delen muslimsk befolkning. Dess ledare Ramzan Kadyrov har i ett uttalande anklagat den franske presidenten Emmanuel Macron för att ”tvinga människor in i terrorism” genom sitt försvar av yttrandefriheten.

Läs även: Bisarra islamistuttalandet: Macron är värre än Hitler

Läs även: Macrons ultimatum till muslimska ledare: Acceptera republikanska värderingar inom två veckor

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag