Vittne: Äldre kvinna kastade in brödbitar med vassa föremål i hundrastgård

Genrebild. Foto: pxfuel / Nenad Stojkovic (CC BY 2.0)
  • Fredag 15 okt 2021 2021-10-15
E-post 658

MALMÖ Under året har brödbitar med vassa föremål lagts ut i Malmö. Nu har ett vittne iakttagit en kvinna i 70-årsåldern när hon kastat in preparerade brödbitar i en hundrastgård, rapporterar SVT Skåne.

Under det senaste året har någon i Malmö lagt ut brödbitar med vassa föremål i som hundar kan skada sig på. Det handlar bland annat om glasbitar, spikar och häftklamrar som gömts i brödbitar, enligt SVT Skåne. Ett fyrtiotal anmälningar har inkommit sedan december 2020.

LÄS ÄVEN: Hund var nära att få i sig köttbulle med häftklammer

– Det är känns jättejobbigt att hundarna inte ska få lov att vara hund, utan att man alltid ska gå runt och vara orolig, sade hundägaren Amanda Bernel till SVT Skåne.

Nu har ett vittne iakttagit en kvinna i sjuttioårsåldern slänga ut bullar med metall vid en hundrastgård i centrala Malmö. Händelsen är polisanmäld.

”Igår tog min vän en äldre kvinna i 70 års åldern på bar gärning vid Malmö stadion med att slänga ut bakade bullar med metallbitar i”, skrev Simone Karlsson i lokal grupp på Facebook under helgen.

– Min vän berättar att det var en gammal tant, ja en som man absolut inte skulle misstänka för något sådant här, säger Simone Karlsson till Sydsvenskan.

Karlsson berättar att hennes vän hade varit med sina två hundar på hundrastgården när han såg kvinnan kasta in brödbitar på hundrastgården. När han protesterade mot att hon matade hundar utan  hundägarens tillåtelse sade kvinnan att hon själv haft hund och ville ge hundarna något gott.

När kvinnan rörde sig bort kontrollerade mannen brödbitarna och hittade vassa metallbitar i dem.

–Han fick panik där och försökte rensa bort bullarna från marken så att hundarna inte skulle få i sig det. Han har två stora hundar som han inte bara kan ta under armen, säger Simone till Sydsvenskan.

Flera hundägare som kommenterat händelsen på Facebook har ifrågasatt varför Simones vän inte grep den gamla kvinnan och höll fast henne tills polis kom till platsen.

Enligt Simone var han rädd för att situationen skulle missförstås om han försökte hålla fast en gammal kvinna.

– Han kände ju att ”jag är utländsk och väger 119 kilo, skulle jag hållit fast henne hade hon börjat skrika”, säger Simone till Sydsvenskan.

Simones vän har gett ett signalement på kvinnan, som är i 70-årsåldern, runt 160 centimeter lång, talar svenska och har kortklippt, vitgrått hår och lite insjunkna ögon.

Polisen i Malmö uppmanar den som ser någon lägga ut bullar i Malmö att ringa 112. Den som ser misstänkta bullar uppmanas att inte vidröra dem utan ringa 112.

Brottet rubriceras som förgöring eller försök till förgöring, vilket innebär att framkalla allmän fara för djur eller växter genom till ex­empel gift, att sprida elakartad sjukdom eller genom att sprida skadedjur eller ogräs

LÄS ÄVEN: Åtalet: Djurplågare sköt på katt med luftpistol

LÄS ÄVEN: Flera husdjur hittade döda i Karlstad

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag