Halva Israels befolkning kan vara vaccinerade i slutet av Januari

Genrebild. Bild: SELF Magazine/CC BY 2.0
  • Fredag 1 jan 2021 2021-01-01
E-post

JERUSALEM Israel, som redan vaccinerar mot coronaviruset snabbast i världen, ska öka takten på vaccineringen ännu mer, lovar landets premiärminister Benjamin Netanyahu enligt Reuters.

Israel har redan utdelat 280 000 doser vaccin. Nu överväger landet öppna vaccineringsstationer som kommer vara öppna dygnet runt, med ambitionen att hälften av landets 9 miljoner invånare ska vara vaccinerade i slutet av januari.

Läs även: Elva procent av Storbritanniens 80-plussare har vaccinerats mot corona

– Så snart som vi är klara med detta stadium, kommer vi inom 30 dagar ta oss ur pandemin, öppna ekonomin och göra saker som inget annat land kan göra, säger Netanyahu i ett tv-tal.

På söndagen gick Israel in i en ny ”lockdown” – landets tredje totalt – som ska vara i tre veckor, och Sharon Alroy-Preis, chef för landets folkhälsomyndighet, säger att den kan bli landets sista.

Den 23 mars är det val i Israel, och opinionsmätningar visar att 40,8 procent av väljarna är nöjda med hur pandemin hanterats ur hälsosynpunkt, medan 32,2 procent är missnöjda.

När det gäller de ekonomiska aspekterna av pandemihanteringen är emellertid hela 52,8 procent missnöjda, medan bara 19,7 procent är nöjda.

Läs även: Tidslinje – så spreds corona i Sverige: ”Prestige är en av våra dödliga synder”

Läs även: Covid-19 tredje vanligaste dödsorsaken i Sverige

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag