Hamas svarar Israel med terroriståsnor

Åsnan på bilden är inte en bekräftad terrorist.
  • Lördag 19 jul 2014 2014-07-19
E-post 0

GAZAKONFLIKTEN Israel har i flera dagar bombat misstänkta terroristmål i Gaza och nu försöker Hamas ge igen. – En misstänkt åsna kom mot våra soldater. De tog hand om hotet och åsnan exploderade på säkert avstånd, berättar IDF på sin blogg.

Det är Israeli Defence Forces, förkortat IDF, som bloggar om det nya terroristhotet de möter från Gazaremsan. Tidigare har över 500 raketer avfyrats mot Israel från Gazaremsan, dock utan större skador tack vare Israels anti-missilförsvar ”Iron Dome”. Nu dammar terroristorganisationen Hamas av en annan beprövad taktik.

– En misstänkt åsna kom mot våra soldater. De tog hand om hotet och åsnan exploderade på säkert avstånd, uppger IDF på sin blogg.

Inte första gången självmordsåsnor används

Djur, i synnerhet åsnor, har använts i den konfliktfyllda mellanöstern i årtionden, även om de vanligtvis används för att dra vagnar med sprängämnen – en billig version av en bilbomb – snarare än klädd i bomber, berättar RT.

– Att skicka ett djur till sin död för att tjäna terrorsyfte kan verka chockerande, men i går kväll var säkert inte första gången palestinska terrorister använt denna avskyvärda taktik, skriver IDF.

Terroriståsnor, bombduvor och mördardelfiner

Även andra djur har använts på olika sätt i militära sammanhang. Vanligast är kanske hundar som är bra på att sniffa upp sprängämnen, men även andra djur har kunnat användas som potentiella kombattanter i strid. USA har bland annat undersökt möjligheter att använda duvor och fladdermöss som flygande bomber, berättar RT. Duvor tränades av den kände behavioristen B. F. Skinner för att fungera som styrsystem för missiler, och stora mängder fladdermöss med var sin liten brandbomb var tänkta att bränna ned städer i Japan under andra världskriget. Ett mer udda projekt gick ut på att placera katter i bomber och använda deras avsky för vatten för att styra bomberna mot fartyg. Just den idén var dock för dum för att ens testas praktiskt.

Tidigare har Nyheter Idag även rapporterat om att Ryssland misstänks ha stulit Ukrainas mördardelfiner.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag