Hanif Bali vill resa staty av Lars Vilks rondellhund

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 5 okt 2021 2021-10-05
E-post 7500

SVERIGE Konstnären Lars Vilks omkom i en trafikolycka på söndagen. Nu lägger riksdagsmannen Hanif Bali (M) fram ett förslag om att resa en staty av Vilks kända rondellhund.

I söndags omkom konstnären Lars Vilks och två poliser i en bilolycka på E4:an utanför Markaryd. På tisdagsförmiddagen rapporterar Aftonbladet att polisen fortfarande jobbar på olycksplatsen och att man inte har hittat något som tyder på ”yttre påverkan”.

Lars Vilks är troligen mest känd för att ha avbildat Muhammed som rondellhund, vilket ledde till att han hotades och fick leva med polisskydd för resten av sitt liv.

Nu föreslår M-profilen Hanif Bali på Twitter att han ska dra igång en insamling för att resa en skulptur av Vilks rondellhund.

”Vad sägs om att resa Lars Vilks rondellhund vid E4:an där han kraschade? Helst med honom hållandes i kopplet. Jag kan ta på mig att samla in medel. Känner någon en modig skulptör?” skriver han.

 

Nyheter Idags grundare Chang Frick, som tidigare har uppfört en staty av Joakim Lamotte vid LO-borgen i Stockholm, skriver på Twitter att han har varit i kontakt med Bali och ”är game” på att hjälpa honom.

Läs även: Så skapades Lamottestatyn – sattes upp vid LO-borgen mitt i natten

Läs även: Lars Vilks: ”Åsiktskorridoren har ju förändrats väsentligt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag