Här är skämtet som får muslimer att rasa: ”Snart blir ditt avslut som Lars Vilks”

Bild: Faksimil Facebook
  • Måndag 10 jul 2023 2023-07-10
E-post 0

Ett skämt som kritiserar koranbränningar och den svenska mentaliteten får rasande kritik – från muslimer. ”Må ni utsättas för terrorsitattacker” och ”Håll din käft. Snart blir ditt avslut som Lars Vilks” är några av de kommetarer komikern Fredrik Andersson fått från personer med muslimskt klingande namn efter att ha lagt upp ett klipp med skämtet på Facebook.

På fredagen lade stå upp-komikern Fredrik Andersson upp ett filmat skämt från sin show på Facebook.

– Det ska bli nya koranbränningar, det har kommit in tre nya ansökningar om att få bränna koranen. Det är så svenskt! Att ansöka om att ställa till kaos, säger Andersson i klippet och fortsätter.

– Det är så svenskt att ringa polisen och bara ”hej, jag tänkte vända den muslimska delen av världsbefolkningen mot Sverige och stoppa Natoansökan. Har ni tid för mig klockan femton på fredag?”

Många uppskattade skämtet, men trots att det var kritiskt till koranbränningar, med udden riktad mot den svenska mentaliteten, började Andersson snart få rasande kommentarer från personer med muslimskt klingande namn

”Vad har yttrandefrihet att göra med att kränka, självrespekt, disrespekt. Sverige skäms på er!!!” skriver en användare.

”Fan så roligt att kasta skämt om den heliga boken. Gud är störst och han ser och hör vad folk gör för vidriga saker. Men jag är lugnt så länge helvetet är så stort att många och många får plats i” skriver en annan.

Och så fortsätter det i kommentarfältet:

”Du är inte rolig alls, du har bara löjlig och respektlös publik som ger dig luft och känna dig rolig.”

”Allahuakbar, koranen bevaras i våran hjärta och sparas i hjärnan och ni ska ju inte förhindra oss för att öva våra religiösa böner, högtider och läsa koranen.”

”Du borde skämmas att du ens står där och pratar skit om andras religion.”

”Islam och andra religioner borde respekteras så som vi respekterar kristna.”

”Vad för skit poliser finns i Sverige att dom inte sätter stopp på de men om de blir att man bränner bibeln så rycker dom in och fängslar folk och kallar oss massa saker.”

”Må ni utsättas för terrorsitattacker.”

”Håll din käft. Snart blir ditt avslut som Lars Vilks.”

En användare menar emellertid att de arga kommentarerna tycks ha missförstått skämtet helt.

”Finner det oerhört intressant att alla som hatar på de här inlägget Fredrik gör inser inte ironin i det han säger? De handlar ju inte om koranbränningar någonstans i hand skämt…Han driver mer med de svenska etablissemanget men de enda folk hör är ’koranbränningar’ och ska komma med hotelser och hat emot en komiker och hans skämt” skriver han.

Fredrik Andersson själv tycks ta påhoppen med ro. ”The reviews are in” skriver han när han lägger upp ett urval av angreppen i ett inlägg på Twitter.

Läs även: Rowann Atkinson: I ett fritt samhäll ska du få skämta om allt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag