Här blockerar upploppsmakare väg i Skäggetorp

  • Fredag 15 apr 2022 2022-04-15
E-post 265

En film som en läsare skickat in till Nyheter Idag visar hur upploppsmakare blockerar en väg i Skäggetorp i Linköping genom att lägga ut kundvagnar på vägen under torsdagens våldsamma upplopp.

Att blockera vägar med olika typer av barrikader är en klassisk strategi under kravaller och uppror i städer för att ta kontroll över områden och stänga ute statsmakten.

En film som en läsare skickat in till Nyheter Idag visar hur upploppsmakare försöker blockera en väg i stadsdelen Skäggetorp i Linköping under torsdagens våldsamma upplopp genom att lägga ut kundvagnar på vägen.

Under upploppet, som bröt ut när Rasmus Paludan skulle bränna en koran, retirerade polisen medan upploppsmakare vandaliserade polisbilar, stal poliskläder och satte en polisbil i brand.

– Vi vill undvika våld och det är med anledning av det som vi har dragit oss undan, sade polisens presstalesperson Åsa Willsund till Aftonbladet.

Läs även: Polisen retirerar från korankravaller: ”Vill undvika våld”

Läs även: Polisen sågas efter reträtten

Läs även: Brandmän attackerades med gatstenar – lät bilar brinna upp

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag