Här buas Stefan Löfven ut på Sergels torg: ”Sossesvin, fel tillfälle”

  • Måndag 22 maj 2017 2017-05-22
E-post 4412

STOCKHOLM ”Sossesvin, fel tillfälle”, skanderar en person i publiken samtidigt som hundratals om inte tusentals människor buar unisont när statsminister Stefan Löfven presenteras. Det visar videobilder från TV4 som nu laddats upp på Youtube.

Det var allt annat än en succé för statsminister Stefan Löfven (S) under måndagen när han klev upp på scenen vid Sergels torg för att fira guldhjältarna i hockey-VM. Direkt när Löfven presenteras och ska kliva upp på scenen bryter ett buande ut i publiken, något Nyheter Idag tidigare rapporterat om. Nu har videobilder från TV4 publicerats på Youtube som visar det pinsamma ögonblicket.

– Sossesvin, fel tillfälle, skanderar en man i publiken.

Efter en stund av massiva burop i publiken försöker en konferencier från TV4 att styra upp situationen, där stämningen har gått från toppen till botten.

– Annars gör vi såhär, vad är det ni har väntat på egentligen? Vad har ni väntat på här hela tiden? Tre kronor! utbrister en man från TV4 som håller i mikrofonen och försöker rädda upp situationen.

Men Löfven klev in ändå på scenen för att hålla ett kort litet tal, trots publikens protester. Sedan klev guldhjältarna från hockeylaget upp på scenen och stämningen var åter på topp.

Tidigare kunde Nyheter Idag berätta om videobilder inifrån spelarbussen där även guldhjältarna protesterar mot att Löfven skulle hålla tal på scenen. När de får veta att de förväntas göra en high five på statsministern utbryter djupa suckar och även burop hördes inifrån bussen.

Läs också: Här buas Stefan Löfven ut av guldhjältarna i hockey-VM

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag