Här hotas SD-politikern: ”Tio grabbar på väg din lilla pissluffare”

Bild: Faksimil Twitter
  • Söndag 4 sep 2022 2022-09-04
E-post 209

På väg hem från ett torgmöte i Borlänge parkerade riksdagskandidaten Rasmus Giertz (SD) sin bil hemma i Falun. När han sedan vandrade från den parkerade bilen mot sin lägenhet möttes han av två aggressiva killar med invandrarbakgrund som framförde hot och förolämpade honom grovt.
– Din lilla sverigedemokrat, (spott) på din mammas fitta mannen! säger en av killarna i en film från händelsen.

Giertz filmade mötet med killarna och videon publicerades av Sverigedemokraternas officiella Twitterkonto på lördagen.

– Det är tio grabbar på väg din lilla pissluffare, säger en av killarna i videon.

– En stor kille är på väg nu, han ska snacka med dig, säger han senare.

Till Sverigedemokraternas Youtubekanal Riks berättar Rasmus Giertz att han vid tillfället var på väg tillbaka till sin lägenhet i Falun efter att ha parkerat bilen. Han hade tidigare befunnit sig på ett torgmöte i Borlänge med Richard Jomshof och hade en SD-jacka och en SD-keps på sig.

– Då fick två invandrarungdomar syn på mig och så följer de efter mig ända från det att det att de får syn på mig fram till dess att jag kommer hem till min bostad, säger Giertz.

– Under hela tiden skrek de en massa förolämpningar, fula ord om min mamma och att det var en massa grabbar som skulle komma och ta hand om mig och att det var en stor kille som skulle komma och prata med mig.

”Politiskt motiverat”

Giertz berättar att han efter konfrontationen gick in i sin lägenhet. Genom sitt fönster kunde han därefter se hur killarna stod kvar utanför hans bostad ett tag efter det att han hade kommit hem.

– Då ringde jag polisen som senare kom hit och började leta efter de här personerna och så hade vi även ett polisförhör hemma i min lägenhet. Och nu är då även en polisanmälan upprättad.

SD-kandidaten berättar att han ser allvarligt på händelsen.

– Framför allt med tanke på att det även är politiskt motiverat, säger han.

Slutligen säger Giertz att han tror att den här sortens händelser kommer bli allt vanligare i Sverige om det inte blir till en förändring nu.

– Det här sätter ju verkligen fingret på vad som är så fel i Sverige idag. Det här är ju inte en enskild, isolerad händelse utan det här är en konsekvens av den förda invandringspolitiken som vi haft i Sverige med segregation och utanförskap.

Nyheter Idag söker Rasmus Giertz för en kommentar.

Läs även: Rullstolsburen kvinna fick sin bil sönderbränd i Eskilstuna

Läs även: Rebecca & Fiona uppmanar att hota SD-väljare – får stöd av TV4 efter politiska utspelet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag