Här kallar dansk politiker Margot Wallström för skolflicka

Søren Espersens på Twitter. Foto: Faksimil Twitter
  • Onsdag 25 mar 2015 2015-03-25
E-post 618

DANMARK Den danske politikern Søren Espersen går på Twitter till angrepp mot den svenska utrikesministern. I ett inlägg kallar han henne för skolflicka och påstår att Sveriges enda vän i Mellanöstern är Hamas.

Under sin korta tid som utrikesminister har Margot Wallström lyckats stöta sig med politiker och folk från alla hörn och kanter.

Tidigt tillkännagav den nya rödgröna regeringen att man ämnade erkänna Palestina – senare menar även kritiker att man även äventyrat svensk export till stater i Mellanöstern, allt samtidigt som man konsekvent vägrar kalla Kina för en diktatur.

Utrikesministern fick inte heller hålla ett planerat tal inför Arabförbundet i Kairo, som Nyheter Idag tidigare skrivit om.

En skolflicka som utrikesminister

En som nu stämmer in i kritiken är Dansk Folkepartis utrikespolitiske talesperson, Søren Espersen.

På Twitter skriver han att Sveriges enda vän i Mellanöstern numera heter Hamas, och att det är ett resultat av att man utsett en skolflicka till utrikesminister.

Kritiken mot den nationalistiska profilen kom dock som ett brev på posten.

Flera twitteranvändare menar att Espersens tweet är rätt igenom sexistisk och Alexander Grandt, förbundsordförande för Socialdemokratiske Ungdom, frågar sin politiske motståndare om det här betyder att Dansk Folkeparti i stället är vänner med Saudiarabien.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag