Här lovar förre SR-chefen att ”skapa otrevlig stämning” mot SD – får stöd av Ramberg och S-minister

Bild: Faksimil Twitter/Nyheter Idag
  • Tisdag 19 jul 2022 2022-07-19
E-post 622

Journalisten Annika Ström Melin, tidigare bland annat chef för Studio Ett i Sveriges Radio och ledarskribent på Dagens Nyheter, lovar i en serie inlägg på Twitter att ”skapa otrevlig stämning” bland grannar, vänner och familj för att motarbeta SD. 

”Himmel vilket ömkligt, rasistiskt och allmänt överjävligt gäng som bildade SD. Obegripligt att någon kan vilja ge ett parti med sådana rötter inflytande i Sverige ( ja, jag tittar på er: M, KD och L)” skriver Ström Melin i en första Tweet.

Läs även: Sveriges Radio Arabics hånfulla ursäkt efter Busch-skandalen

”Från och med nu kommer jag att skapa otrevlig stämning i alla samtal med grannar, vänner, familj och vänner: Aldrig att jag underlättar vägen till makten för SD! Aldrig” fortsätter Ström Melin i en följande tweet.

Även Advokatsamfundets tidigare generalsekreterare Anne Ramberg vill skapa otrevlig stämning för vänner, grannar och familj för att motarbeta SD.

”Då är vi tre!” skriver Ramberg som svar på Ström Melins tweet. Den tredje personen som åsyftas är sannolikt Helle Klein, chefredaktör på Dagens Arbete, som RT:at Ström Melins tweet.

Även utbildningsminister Anna Ekström (S) är med på att skapa dålig stämning för att stoppa SD. ”Count me in!” skriver Ekström.

I en avslutande tweet kallar Ström Melin sverigedemokratiska män för ”sillmjölkar”.

Läs även: Sveriges Radio stoppade gräv om PISA-skandalen

Läs även: Sveriges Radios VD: Extern utredning av oss bryter mot grundlagen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag