Här plöjer bilen genom grupp migranter – åtta döda i misstänkt attack

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 8 maj 2023 2023-05-08
E-post 0

Chockerande filmklipp visar hur offer flyger som trasdockor när en bil plöjer in i en grupp migranter i Brownsville, Texas, och hur de sedan ligger döda, lemlästade och skadade i vad som beskrivs som en avsiktlig attack. En man med latinamerikansk bakgrund har gripits som misstänkt för dådet.

Åtta personer har dödats och nio har skadats efter att en bil plöjde igenom en grupp människor vid en bushållplats utanför ett härgärge för migranter i gränsstaden Brownsville, Texas, rapporterar New York Post.

Läs även: Skrattade när han brandbombade migrantcenter – tog sitt eget liv

En grupp migranter från framförallt Venezuela hade samlats vid bushållplatsen omkring 08:30 på söndag morgon när en Range Rover SUV plötsligt körde rakt in i dem, i vad som liknade en medveten attack. Föraren, som gripits av polis, beskrivs som en lokalbo med latinamerikanskt påbrå.

– Det var helt plötsligt. Först körde en kvinna förbi och sa åt oss att lämna området. Vi började lämna, och då kom den andra förare och pekade på oss, svor, kallade oss saker som ’motherfuckers’ och andra saker jag inte förstod. Sen kom han körande, han stampade på gasen. Full fart, han passerade mig,  säger Luis Herrera, migrant från Venezuela, till New York Post.

En övervakningsfilm som spridits på sociala medier visar när bilen i hög hastighet plöjer rakt igenom gruppen, som flyger åt alla håll.

En annan film visar offren efteråt. OBS: Mycket starka bilder på svårt skadade, lemlästade och döda människor längs en lång sträcka av gatan.

En film uppges visa när den misstänkte föraren greps. Den misstänkte mannen verkar bli misshandlad innan personer bryter det hela.

En annan film uppges visa den misstänkte föraren när han grips av polis.

Enligt vittnesmål från Victor Maldonado, direktör för Bishop Enrique San Pedro Ozanam Center, välte bilen efter att den träffat trottoaren, men fortsatte färdas längs trottoaren i omkring 60 meter och träffade gående.

Polisen har bekräftat att en misstänkt förare har gripits. Han har tagits till sjukhus där han testas för droger och alkohol. Han misstänks för vårdslöshet i trafik, men misstankarna kan förändras om det framkommer att han körde på personerna avsiktligt.

Härbärget för migranter där personerna kördes ihjäl är det enda i gränsstaden Brownswille, som haft en kraftig ökning av antalet migranter som kommit över gränsen till Mexiko de senaste veckorna, vilket fått stadens styre att utropa nödläge.

Läs även: 50 Illegala migranter flögs till liberalt lyxparadis – som inte ville ha dem

Läs även: Migranter stormar gränsen – med hemländernas flaggor i högsta hugg

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag