Migranter stormar gränsen – med hemländernas flaggor i högsta hugg

Bild: Faksimil El Paso Times
  • Torsdag 3 nov 2022 2022-11-03
E-post

Efter att ha demonstrerat för rätten att komma in i USA stormade en grupp sydamerikanska migranter den amerikanska gränsen beväpnade med sten och hemlandets flaggor, men drevs tillbaka av gränspolis på måndagen.

På måndagen försökte en grupp illegala migranter från Sydamerika ta sig över gränsen mellan Mexiko och USA genom att korsa Rio Grande-floden vid gränsstaden El Paso, rapporterar El Paso Times.

När gränspoliser från den amerikanska sidan formade en linje för att mota dem tillbaka gick migranter till angrepp med flaggor från Honduras och Venezuela, där de ursprungligen kommer ifrån.

Migranterna ska även ha kastat sten mot gränspolisen, som svarade med att avfyra icke-dödliga pepparkulor mot migranterna som drevs tillbaks till Mexiko

En film som El Paso Times publicerar visar sammandrabbningen.

Sedan mitten av oktober har amerikansk gränspolis avvisat migranter från Venezuela till Mexiko, men många av dem stannar kvar vid gränsen i hopp om en förändring i amerikansk migrationspolitik.

Måndagens gränsattack föregicks av en demonstration i Ciudad Juáréz på den mexikanska sidan av gränsen, där marscherande migranter krävde att få komma in i USA.

Läs även: 50 Illegala migranter flögs till liberalt lyxparadis – som inte ville ha dem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag