Har pruttat sedan julsmörgås 2017 – stämmer försäljare

Salmonellabakterie invaderar mänsklig cell. Bild: Public Domain.
  • Måndag 25 jul 2022 2022-07-25
E-post 312

Tyrone Prades, 46, hävdar att hans liv förstördes av en smörgås han åt på en julmarknad i Birmingham i Storbritannien 2017. Ända sedan dess har han pruttat så kraftigt att han vaknar upp på nätterna. Nu stämmer han smörgåsförsäljaren på 200 000 pund, rapporterar Metro UK.

Enligt Prades började han må dåligt och fick ont i magen inom några timmar efter att han åt smörgåsen, vilket ledde till svår sjukdom med feber och diarré som gjorde honom sängliggande i fem veckor.

– Målsägande fortsätter lida av överdriven gasbildning, vilket orsakar honom mycket pinsamhet, säger Prades advokat Robert Parkin.

– Målsägandes mage fortsätter att göra frekventa ljud till den grad att hans sömn störs. Symptomens konsekvenser har blivit livsförändrande, fortsätter Parkin.

Läs även: Pruttade kollega in ansiktet – misshandlades

Prades tror att han fick salmonella av smörgåsen, och hans advokat hävdar att sammanlagt 16 personer i tre olika grupper klagade om liknande symptom efter att ha ätit vid ståndet.

En inspektion ska ha lett till att ståndet stänges ned och städades upp, och två fall av salmonella med ursprung i smörgåsståndet ska ha bekräftats, enligt advokat Robert Parkin.

Själva inspektionen av ståndet avslöjade emellertid ingen salmonella. Istället fann man E. coli-bakterier på en kniv.

Frankfurt Christmas Market Ltd förnekar därför skuld, och påpekar genom sin advokat Philip Davy att Tyrone Prades inte hävdat att han smittats av E. Coli, medan den påstådda salmonellasmitta inte har bevisats.

Läs även: Mamma stämmer döde sonens FEM pojkvänner som fick honom att injicera silikon i pungen

Läs även: Förstorad penis fastnade i avloppsrör

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag