Här rensar trafikanter vägen från klimataktivister

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 10 okt 2022 2022-10-10
E-post 1726

Under helgen har klimataktivister ur gruppen Just Stop Oil blockerat vägar i centrala London, samtidigt som andra aktivister kastat färg på på jakt- och fiskebutiker och hällt ut mjölk på Londons gator, rapporterar Daily Mail.

Londonpolisen säger att de vägblockerande klimataktivisterna orsakat ”orimliga störningar” i Londonbornas liv, och uppger att man gripit mer än 100 aktivister under lördagen och söndagen, som var den åttonde och nionde dagen i en pågående kampanj från aktivistgruppen.

Läs även: Jan Emanuel ingrep mot klimataktivister: ”Miljömuppar”

På en film som publicerats på Twitter av Just Stop Oil ser man hur allmänheten ingriper och släpar bort klimataktivister som blockerat vägen i Westminster, som är regeringskvarteren i London.

Just Stop Oil skriver att gruppens aktivister ”förblev resolut icke-våldsamma när de konfronterades av förståeligt frustrerade från allmänheten”. Enligt gruppen behövde en aktivist akut läkarvård efter konfrontationen.

På filmen ser man hur två trafikanter i följd släpar aktivister ur vägen och även knuffar på dem för att få dem att flytta på sig så de kan komma förbi.

Just Stop Oil publicerade också en film som visade hur de blockerat vägarna vid Piccadilly Circus, enligt egen uppgift ska man ha blockerat trafiken åt alla håll.

På en annan film, som publicerats av Daily Mail, ser man hur en aktivist klättrat upp på en polisbuss.

På söndagen samarbetade Just Stop Oil även med Animal Rebellion, en utlöpare från Extinction Rebellion. Gruppen marscherade genom centrala London där de hällde mjölk på Regent Street och St Jamess Street och attackerade jakt- och fiskeaffärer med färg i protest mot vad de kallar för ”blodsporter”. Men gruppen motsätter sig också djurhållning.

– Ett växtbaserat matsystem skulle föda fler människor och använda mindre land för mindre pengar, säger aktivisten Robert Gordon.

Läs även: Klimataktivister stormar scenen – då tänker Körberg på fitta

Läs även: Klimataktivister stoppade ambulans

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag