Klimataktivister stoppade ambulans

Pressbild Återställ Våtmarker
  • Måndag 29 aug 2022 2022-08-29
E-post

En grupp klimataktivister har stoppat trafik i Stockholm genom att limma fast sig själva på vägen strax söder om trafikplats Haga Norra på E4. Aftonbladet rapporterar att ambulanser har blivit stående på grund av trafikstoppet.

– Det har stått ambulanser i den här kön, det är en av de viktigaste vägarna till Karolinska sjukhuset. Vi har fått samtal från personal på sjukhuset om att vägen är stoppad, säger Daniel Wikdahl,  presstalesperson för Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Läs även: Jan Emanuel ingrep mot klimataktivister: ”Miljömuppar”

Det var omkring 08.20 på måndagsmorgonen som polisen larmades om händelsen

– Uppskattningsvis blockerades vägen då av 10 till 15 personer. En del har vi fått bort från körbanan men det är personer kvar också som har limmat fast sig, säger Daniel Wikdahl.

Delar av trafiken har vid 09-tiden på måndag morgon kunnat släppas på, men det är oklart om de stillastående ambulanserna lyckats ta sig fram. Det finns inga uppgifter om att någon person har gripits. I nuläget gäller brottsmisstankarna sabotage och brott mot ordningslagen.

Gruppen ”Återställ våtmarker”, som tidigare genomfört liknande aktioner, tar på sig ansvaret för bilblockaden i ett inlägg på Facebook.

”Det är ingen av personerna som sitter på vägen som vill göra detta. Ingen vill behöva störa andra människor eller göra dem arga. Men faktum är att vi är mitt i en klimatkatastrof på väg mot en värld i fullständig klimatkollaps” skriver gruppen bland annat.

Läs även: Klimataktivister stormar scenen – då tänker Körberg på fitta

Läs även: Åkesson: Klimatmålet ”självplågeri” – då går proppen hos Bolund

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag