Klimataktivister stormar scenen – då tänker Körberg på fitta

Bild: Cathrine/Athyllis/CC BY 2.0/Pressbild Återställ våtmarker
  • Torsdag 18 aug 2022 2022-08-18
E-post 233

Det blev dramatiskt på SVT:s ”Allsång på Skansen” på onsdagen. När Tommy Körberg, 74, framträdde stormades nämligen scenen av två klimataktivister som höll upp gula banderoller med budskapet  ”Återställ våtmarker”.

Aktivisterna släpades snabbt bort från scenen av vakter på plats, och Körberg tog det hela med en klackspark.

– Jag läste bara, våtmarker, och då fick jag ett helt annat ord i huvudet. Som jag inte tänker säga nu, för det får man inte nuförtiden, säger Körberg till Expressen.

Läs även: Jan Emanuel ingrep mot klimataktivister: ”Miljömuppar”

Enligt en spridd etymologisk teori kommer ordet ”fitta” från det fornnordiska ordet ”fitja” som betyder ”våt ängsmark”, ”strandäng” eller ”sumpmark”.

– Jag blev lite full i garv när jag tänkte på vad våtmarker egentligen kunde heta. Så jag fnissade lite i ingången i andra versen. Man måste skärpa sig lite när man är i tv, säger Körberg.

Per Rådelius, SVT:s projektledare på plats, säger till Expressen att klimatkuppen ska utredas.

– Det återstår att utreda exakt vad som hände. Vi såg vad vi såg, men det återstår att utreda det som händer. Så jag har inget svar på det i dagsläget, säger han till tidningen.

Läs även: Kallades ”klimatskeptiker” av SVT – får uppdrag av SD: ”Bryr mig inte om det där fjanteriet”

Läs även: Aktivist lider av klimatångest – ansöker om dödshjälp

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag