Här sjunger de ”Halleluja” på regeringens väckelsemöte om integration

Här sjungs det "Halleluja" i kör på regeringens möte om invandring och integration. Kritiker beskriver det som "väckelsemöte". Foto: Faksimil SVT Play / Facebook.
  • Tisdag 13 okt 2015 2015-10-13
E-post 1458

STOCKHOLM Den rödgröna regeringens PR-jippo ”Sverige Tillsammans” har väckt stor kritik och den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali kallar det hela för ett väckelsemöte. Kritiken kan vara befogad, just nu sprids en video från evenemanget där en kör sjunger ”Halleluja”.

PR-jippot ”Sverige Tillsammans” har kommit att bli en stor snackis i sociala medier. Tidigare kunde Nyheter Idag berätta att den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali var djupt kritisk till ett påstående om att det inte finns någon svensk inhemsk kultur. Han menade att tvärtom, det måste finnas en svensk säregen kultur för för invandrare att integreras i, något som inte allt är enkelt.

– Det är en enorm utmaning. Det blir ju ännu svårare när kultureliten, eller batikeliten, förnekar det konstant, förklarade Bali för Nyheter Idag.

Men kritiken stannade inte vid påståendet om att det inte finns en svensk inhemskt kultur. Bali kallade hela evenemanget för ett ”väckelsemöte”, alltså att det mer eller mindre fanns en religiös prägel över PR-jippot snarare än en sakpolitisk. Möjligen har Bali rätt i den kritiken, just nu sprids en video i sociala medier där en kör sjunger ”Halleluja”.

Videon är uppladdad på Facebook och väcker både förvåning och reaktioner.

”Ja det är på riktigt och finns på svtplay”, skriver SD-tjänstemannen Christoffer Dulny i kommentarfältet.

Nedan kan du se videon som just nu sprids på nätet

Knäppte på SVT:s livesändning av regeringens seminarium kring hur man ska hantera den totalinvandring som nu pågår. Möttes av detta:

Posted by Christoffer Dulny on Monday, October 12, 2015

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag