Här skjuter polisen vilt mot två tonåringar – som äter mat från McDonalds

Bild: San Antonio Police Department / Faksimil Twitter
  • Lördag 8 okt 2022 2022-10-08
E-post 85

SAN ANTONIO, TEXAS Polismannen James Brennand sparkas från sitt arbete. Detta efter att han i ett ingripande under söndagen öppnade eld mot två tonåringar vid en parkeringsplats som satt och åt mat från McDonalds, rapporterar NBC. Händelsen filmades av Brennands kroppskamera.

I videon syns Brennand först närma sig bilen. Han sliter sedan upp dörren till förarsätet och säger åt den till synes förvånade 17-årige föraren Erik Cantu att gå ut ur bilen.

Efter att ha misslyckats med att dra ut Cantu börjar Brennand sedan skjuta hejvilt mot bilen, där även en 17-åring tjej befann sig i passagerarsätet.

Brennand, som hade jobbat hos polisen i sju månader och fortfarande befann sig på sin prövotid, var enligt polisen vid platsen på grund av ett orelaterat larmsamtal.

– Medan polisen försökte samla information från vittnen upptäckte han ett fordon som hade undvikit honom dagen dessförinnan då polismannen försökte stoppa det eftersom registreringsskylten inte matchade det faktiska fordonet, säger San Antonio-polisen Alyssa Campos i ett uttalande enligt NBC.

Polismannen trodde att bilen var stulen och kallade på förstärkning. Han närmade sig dock bilen utan att invänta sina kollegor och därefter följde händelseförloppet i filmen.

Efter skjutningen meddelar polisen i San Antonio att James Brennand har fått sparken.

– Den före detta polismannens agerande är oförsvarligt och stämmer inte överens med vår utbildning, taktiker eller procedurer, säger polischefen William McManus enligt NBC.

17-åringen slipper åtal

Cantu och den kvinnliga medpassagerare hittades efter skjutningen ungefär ett kvarter bort från parkeringen. Den 17-årige pojken skadades allvarligt, medan den kvinnliga medpassageraren klarade sig oskadd.

– Den unge mannen befinner sig i ett kritiskt men stabilt tillstånd på sjukhuset, säger distriktsåklagaren Joe Gonzales på fredagen enligt KSAT.

Den 17-årige Cantu var till en början åtalad för att ha smitit undan från polisen. Men Gonzales meddelar att man tills vidare lägger ned det åtalet.

– Det betyder inte att åtal inte kan eller kommer att väckas mot den personen, men just nu är det beslutet vi tar, säger han enligt KSAT.

Än så länge har inget åtal väckts mot den sparkade polismannen, men Gonzales utesluter inte att det kan komma att ske framöver.

Läs även: Springare sågar TikTok-gråterskan: ”Bidrar till att minska polisens legitimitet”

Läs även: Polisen kritiseras efter skolmassakern – väntade över en timme med att gå in

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag