Här spolas döda migranter upp på Turkiets strand – 27 döda varav 3 barn

En död människa på stranden i Turkiet ska precis lastas i en kista. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 5 jan 2016 2016-01-05
E-post 0

TURKIET Ännu en katastrof har inträffat på havet mellan Turkiet och Grekland i samband med att migranter försöker ta sig till Europa i undermåliga båtar. Totalt ska 27 personer ha omkommit varav tre barn, uppger internationella medier.

Trots att allt fler länder stänger sina gränser har inte migranterna gett upp hoppet om att försöka ta sig till Europa. Nya videobilder visar döda kroppar på en strand i Turkiet, en bild som påminner starkt om pojken Alan Kurdi som mötte samma öde.

Totalt ska 27 människor mist livet på havet mellan Turkiet och Grekland, varav åtminstone tre uppges vara barn, efter att en båt kapsejsat på medelhavet. Samtidigt uppger den kanadensiska radiokanalen CBC att 12 personer räddats av den lokala kustbevakningen.

I området finns även den svenska kustbevakningen närvarande och så sent som under julhelgen arbetade myndigheten med att rädda 64 människor från en punkterad gummibåt. Kustbevakningen deltar även i arbetet med att gripa och lagföra flyktingsmugglare, något som Nyheter Idag tidigare rapporterat om.

I videoklippet nedan syns bilder på när de döda kropparna plockas upp från stranden i Turkiet. Varning för starka bilder.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag