Här stormar pöbeln flygplatsen på jakt efter judar

Bild: Faksimil Twitter
  • Söndag 29 okt 2023 2023-10-29
E-post

En flygplats i den ryska delrepubliken Dagestans huvudstad Makhachkala stormas under söndag kväll av en pöbel på jakt efter judar. Pöbeln hade tidigare under kvällen gått till angrepp mot ett hotell i staden där judiska flyktingar från Israel påstods befinna sig.

Filmer som sprids på sociala medier uppges visa hur pöbeln går till angrepp mot hotellet, som de sedan går igenom och inspekterar gästernas pass.

Därefter ska pöbeln ha begett sig till flygplatsen som de stormade på jakt efter judar efter uppgifter om att ett plan från Tel Aviv landat på flygplatsen.

En man som uppger att han är Uzbek och född i Smolensk omringas av folkmassan som kräver att få se hans pass.

Filmer uppges visa hur pöbeln stormar landningsbanan, och hur passagerare på ett plan förs ombord igen när den aggressiva folkmassan kommer springande.

Läs även: Hyllade Hamas – nu hånar klimatalarmisten fördömanden av terrorgruppen

En film uppges visa hur pöbeln attackerar en polisbil vid flygplatsen.

Pöbeln uppges ha stoppat en buss med barn som de misstänker är judar, och kräver att få se deras pass.

Rysslands luftfartsmyndighet har nu stängt flygplatsen, rapporterar TT-AP-AFP. ”Efter att okända människor tagit sig in i trafikzonen på Machatjkalaflygplatsen, har det beslutats att flygplatsen tillfälligt stängs för ankommande och avgående flyg”, meddelar myndigheten.

– Israel räknar med att ryska myndigheter skyddar alla israeliska medborgare och alla judar, och att man agerar beslutsamt mot upprorsmakarna och mot uppvigling till våld mot judar och israeler, säger Israels premiärminister Benjamin Netanyahus kansli i ett uttalande.

Läs även: Gretas organisation i blåsväder efter inlägg om ”ljugande” västmedier

Läs även: Den israeliska miljörörelsen sågar Greta: ”Tar ställning för mördare”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag