Häst hittad död – misstänks ha fått öga och öra bortskurna

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Onsdag 23 sep 2020 2020-09-23
E-post 638

JÖNKÖPING På måndagen hittades en häst död på en gård i Jönköpings kommun. Polisen misstänker att ett brott har begåtts, och enligt ägaren verkar hästen ha fått ett öga och ett öra bortskurna, rapporterar Smålands Dagblad.

Det var på måndagsmorgonen som polisen larmades om den döda hästen, ett sto. På plats bedömde polisen att hästen inte dött en naturlig död och att den inte heller dödats av ett annat djur, och man skrev därför en anmälan om djurplågeri.

Ägaren till hästen berättar om den morgonen.

– Jag skulle ut och se till mina hästar i hagen. Det var då jag såg hästen ligga i hagen livlös. När jag kom fram förstod jag att hon var död och att det inte har skett naturligt, det är så svårt att prata om det just nu, säger ägaren.

Enligt ägaren tycks ett öga och ett öra på hästen ha blivit bortskurna.

Veterinären som har undersökt hästen vill inte ge någon kommentar om hur den har dött. Det vill inte heller polisen i nuläget.

Ägaren berättar om läget på tisdagen:

– Det märks på övriga hästar att de saknar någon och barnen har frågat mig flera gånger hur någon kan göra så här mot ett djur. Jag vet inte vad jag ska svara mer än att det är en sjuk person som gör sådant.

Sedan tidigare pågår en utredning om ett annat fall i Jönköping där en häst för några veckor sedan hittades med skador i underlivet.

Läs även: Barn utsatt för misstänkt grov våldtäkt utomhus

Läs även: Video: Skoltjejer i vild fight om heder – hugger motståndaren

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag