Häst utsatt för misstänkt sexuellt övergrepp: ”Fruktansvärt”

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 28 jul 2020 2020-07-28
E-post 121

HULTSFRED I Hultsfred misstänks en häst ha blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp. Enligt anmälaren är det inte första gången något liknande händer i området. – Det är fruktansvärt, men man får väl vara tacksam att de inte har skurit hästen, säger anmälaren.

Anmälaren, som vill vara anonym, berättar för Dagens Vimmerby att en hästägare kom till stallet på söndagsmorgonen och fann att något inte stod rätt till.

– Min dotter har häst i det här stallet och de går på bete nu under sommaren. Två hästar var i en hage och när hästägaren kom till hagen såg hon att det låg en pall där. Hon tänkte inte mer på det, utan gick in för att hämta flughuvan och flygmedel. När hon kom tillbaka och lyfte på svansen så såg hon att hästen var jättesvullen i vulvan. Då tittade hon på pallen och såg att den gått av vid ena benet. Någon har alltså förgripit sig på en av hästarna, säger anmälaren.

– Det är fruktansvärt, men man får väl vara tacksam att de inte har skurit hästen. Jag har haft hand om häst tillsammans med min dotter i 14 år men aldrig varit med om det här. Men det har ju hänt på olika platser runt omkring här tidigare.

Händelsen har anmälts till polisen.

Läs även: Vidriga övergreppet på dräktiga stoet fångades på kamera: ”Vi har ett bra signalement på honom”

Läs även: Våldtog barn över hundra gånger – slipper utvisning efter dom i hovrätten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag