Heberlein: ”This is Sparta”

Foto: Facebook/Privat
  • Onsdag 13 mar 2019 2019-03-13
E-post 344

STAFFANSTORP Christian Sonessons politiske sekreterare Ann Heberlein kommenterar nu Muf-ordföranden Benjamin Dousas avgångskrav och hårda kritik. Stämningen är god i Staffanstorp om man får tro Heberleins Facebookinlägg. Nu börjar också en meme om Staffanstorp som Sparta, eller Spartanstorp att spridas.

Muf-ordföranden Benjamin Dousa har i sociala medier riktat hård kritik mot sin partikamrat Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson. Bland annat har han krävt att Sonesson ska dra tillbaka en skattehöjning eller ställa sin plats till förfogande och kallat Sonesson för ”sosse”.

Läs mer: Sonesson slår tillbaka efter M-kollegans attack: ”På vems uppdrag agerar Dousa?”

Men i Staffanstorp verkar man inte bry sig nämnvärt. Ann Heberlein, politisk sekreterare åt Christian Sonesson, skriver i ett inlägg på Facebook att det kommit in mycket uppmuntran och beröm till Sonesson efter Dousas attack.

”Idag skiner solen i Skåne och jag går till arbetet i Staffanstorps Rådhus med mycket lätta steg. Den våg av uppmuntran och beröm som sköljde över Christian Sonesson igår stänker en smula på oss som ingår i hans lag”, skriver Heberlein.

Hon skriver också:

”Jag är så glad och stolt över att vara del i att föra en framgångsrik moderat politik tillsammans med kloka och kompetenta män och kvinnor. Jag tänker i all ödmjukhet att Staffanstorp kan tjäna som förebild för andra kommuner – och för landet. 43 procent av rösterna är ett mycket gott betyg för den förda politiken. Tänk om partiet på riks i alla fall kunde kravla sig över 20 procent…”

Inlägget är skrivet till en bild på en variant av en moderat valaffisch med rubriken ”This is Sparta!” – ett uttryck hämtat från kultrullen ”300”. Ett meme med Staffanstorp som Sparta, eller Spartanstorp, har sedan en tid spridits på sociala medier.

 

Läs hela Ann Heberleins inlägg här:

Ann Heberlein är medarbetare på Nyheter Idag och skriver regelbundet krönikor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag