Sonesson slår tillbaka efter M-kollegans attack: ”På vems uppdrag agerar Dousa?”

Christian Sonesson (M). Foto: Staffanstorps kommun
  • Onsdag 13 mar 2019 2019-03-13
E-post 481

STAFFANSTORP Benjamin Dousa, ordförande för Moderaternas ungdomsförbund, går hårt åt sin partikollega Christian Sonesson som styr med Sverigedemokraterna i Staffanstorp. ”Såklart infinner sig frågan, på vems uppdrag agerar Dousa?” svarar Sonesson.

”Christian Sonesson borde dra tillbaka sin skattehöjning under mandatperioden – eller ställa sin plats till förfogande”, skriver Benjamin Dousa på Facebook. Muf-ordföranden är besviken över att Moderaterna i Staffanstorp – som fick 43 procent av rösterna i kommunvalet och styr med SD – har höjt skatten med 40 öre.

Staffanstorps starke man svarar i ett långt inlägg att den skattehöjning man har gjort i kommunen var ett nödvändigt ont.

”Staffanstorp satsar på kärnverksamheten, inte på allt åt alla. Vårt delansvar för samhällskontraktet är viktigt och det tänker jag inte tumma på. Jag anser att kommunens skatt ska vara så låg som möjligt och Staffanstorps skattesats är fortfarande den fjärde lägsta av Skånes 33 kommuner. Vi har dock ett ansvar, inte minst mot våra yngre och vår äldre kommuninvånare. Ett ansvar som MUFs ordförande, Dousa, slipper känna i sin roll.”

Sonesson fortsätter:

”Vårt land har onekligen kört fast. Vi har fortsatt en socialdemokratisk statsminister, färre poliser per capita än för fem år sedan, oförmåga att hantera islamistiska terrorister, skjutningar, våldtäkter och rån. En borgerlighet som inte vågat agera för att fälla en handlingsförlamad regering. Men 40 öre i Staffanstorp, det får MUFs ordförande att gå i taket. Såklart infinner sig frågan, på vems uppdrag agerar Dousa?”

Läs också: Sonesson (M): ”Sverige måste införa ett totalt flyktingstopp”

Muf-ordföranden skriver i en kommentar att Sonesson ”är en sosse som inte kan hålla nere kostnaderna för förskola och äldreomsorg och därför går fram med en skattehöjning”. Sonesson hänvisar då till statistik från Sveriges Kommuner och Landsting som visar att kostnaderna för förskola och äldreomsorg i Staffanstorp är lägre än statistiskt förväntat.

”Dousa har alltså fel i sin svepande kommentar. Kanske hade en ursäkt varit på plats. Det om något hade varit det vuxna att göra. Den politiska kampen ska tas med andra partier, de som leder Sverige i fel riktning, inte inom sitt parti”, skriver Sonesson.

Nyheter Idag har frågat Christian Sonesson vilka reaktioner han har fått från andra moderater efter Dousas utspel. Han svarar att han har fått mycket stöd från partiets gräsrötter men även från en del förtroendevalda i olika kommuner runtom i landet.

Läs hans längre kommentar till Dousas utspel nedan.

Även Fredrik Haage på Smålandsposten har reagerat och menar att Dousas ställningstagande för fri invandring är vad som har lett till att kommuner som Staffanstorp nu måste höja skatten för att klara kostnaderna för flyktinginvandringen. Haage nämner Kristdemokraternas Sara Skyttedal som en av de som straffades för att ha varnat för dessa kostnader.

”Självklart tycker inte Sonesson att det är kul att höja skatten. Vad han liksom andra gör är helt enkelt att ta nödvändig höjd för konsekvenserna av den utveckling Skyttedal varnade för 2014 och som sådana som Benjamin Dousa berett vägen för genom att angripa de som blåst i visselpipan.”

På sociala medier har fler reagerat:

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag