Hela Sverige sörjer Lisa Holm: ”Otroligt hemskt och orättvist”

Lisa Holm. En selfie till vänster och den bild polisen gick ut med till höger.
  • Lördag 13 jun 2015 2015-06-13
E-post 2867

GÖTENE Under lördagsmorgonen berättar flera medier den tragiska nyheten att 17-åriga Lisa Holm hittats död efter flera dagars sökande från både polis och frivilliga i Missing People. Tre personer har gripits av polis i samband med att Lisa Holm försvann för snart en vecka sedan. Nu sörjer människor i hela Sverige Lisa Holms bortgång.

Tidningen Aftonbladet berättar på lördagsmorgonen att en död kropp har bekräftats vara Lisa Holm, 17 år gammal. Både polis och frivilliga från Missing People har sökt efter Lisa Holm i flera dagar i trakterna runt Kinnekulle i Götene kommun och inatt meddelade medier att Lisa Holm hade hittats död.

Igår greps även tre personer som misstänks ha med Lisa Holms försvinnande att göra. De greps i ett hus beläget nära det café där Lisa Holm har jobbat och flera medier rapporterar att polisen belagt handfängsel på två av personerna, som enligt uppgifter ska vara i 30-års åldern.

Sörjer Lisa Holm i sociala medier

Den tragiska nyheten att Lisa Holm är död har tagits emot med bestörtning. Under flera dagar har människor i Sverige engagerat sig i sökandet efter den försvunna 17-åringen och över tusen frivilliga deltog i skallgångskedjor arrangerade av Missing People. På forumet Flashback har en diskussionstråd om Lisa Holm närmat sig ofattbara 13 miljoner visningar och reaktionerna rasar in.

”Till att börja med vill jag säga att detta är så sorgligt, finner fan inga ord, så fruktansvärt är det”, skriver en användare i tråden på Flashback som nu har över 1300 sidor.

Även på Twitter rasar reaktionerna in på det tragiska dödsbudet som nådde Sverige tidigt på lördagsmorgonen.

Läs också: Lisa Holms egna ord: ”Ska bli bonde när jag blir stor”

Facebookgrupp till minne av Lisa växer

Under lördagsmorgonen växer Facebookgruppen ”Vila i frid Lisa Holm” konstant. I skrivande stund har den över 2800 medlemmar och allt fler väljer att gå med i gruppen. Där skriver flera människor av sig om det tragiska dödsbudet som nådde Sverige på lördagsmorgonen.

En person citerar poeten och diktaren Alf Henriksson i Facebookgruppen.

”Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och något alldeles oväntat sker
världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig detsamma mer”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag