Helikopterjakt efter rånare som slog till mot bostad i villaområde i Nacka

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 14 jul 2017 2017-07-14
E-post 143

NACKA En rånare slog idag på morgonen till mot en bostad i Lännersta i Nacka öster om Stockholm. Rånaren kom över klockor och smycken vid rånet.

Polisen fick larm om rånet vid niotiden på morgonen. Då hade en ensam gärningsman trängt sig in i en bostad i Lännersta, ett villadominerat bostadsområde i Nacka kommun, och under hot tvingat till sig klockor och smycken.

– Vi vet ju inte vem personen är, så det är en okänd man som har tvingat sig in. Vi är på plats och pratar med de boende och teknikerna är också där, säger polisens presstalesman Towe Hägg till Nyheter Idag.

I bostaden befann sig enligt polisen såväl vuxna som någon minderårig. Ingen av dem kom till fysisk skada vid rånet men chockades av händelsen. Polisen letar nu efter rånaren.

– Vi har ingen gripen i nuläget men vi är på plats och arbetar, säger Hägg.

Bland annat har polisen satt in en helikopter i jakten på rånaren. Polisen vet inte om gärningsmannen flytt från platsen i något fordon och vill heller inte gå ut med signalement på honom.

– Inte i nuläget att lämna ut, men vi har en beskrivning som vi arbetar internt med, förklarar Towe Hägg.

Tonåring misshandlad och rånad av okända gärningsmän i sitt eget hem i Stockholm

Misstänker du att polisen undanhåller signalement på grova brottslingar av politiska skäl?
950 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag