Hemtjänsten i Södertälje utsatt för vandalisering – samtliga bilar fick däcken sönderskurna

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 30 maj 2019 2019-05-30
E-post 1412

SÖDERTÄLJE Samtliga hemtjänstens bilar i Saltskog i Södertälje har fått däcken sönderskurna under natten. Polisen i Södertälje konstaterar i ett Facebook-inlägg att många äldre i kommunen drabbas av skadegörelsen.

När hemtjänstens personal i Saltskog skulle till jobbet på torsdag morgon upptäckte de att någon under natten hade skurit sönder däcken på deras bilar. Upptäckten gjordes klockan 06.30 på morgonen och samtliga hemtjänstens sex bilar har vandaliserats, skriver SVT.

– De skulle åka ut och hjälpa äldre behövande men hade inget att åka i, säger polisen Thomas Sjösten, jourhavande förundersökningsledare vid Södertäljepolisen, till SVT.

Läs även: Polisbil vandaliserades när polis åkte på larm om brand i södra Stockholm

I ett inlägg på Facebook om händelsen skriver Daniel vid polisen i Södertälje att ”min intuition säger att brottslingen är en ung man som troligtvis själv har en äldre släkting med vårdbehov”.

I inlägget konstaterar polisen också att ”många av våra äldre i kommunen inte fått den hjälp under morgonen och natten som de behöver” på grund av skadegörelsen.

Den som sett eller känner till något om brottet uppmanas kontakta polisen i Södertälje.

Läs polisens Facebookinlägg här.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag