Hitler mot Lennin i Peruanskt lokalval

Hitler och Lenin, originalen. Bild: German federal archives/wikimedia commons
  • Måndag 1 okt 2018 2018-10-01
E-post 66

PERU Hitler ställer upp i valet till Borgmästare i staden Yungar. Lennins försök att stoppa Hitlers kandidatur avvisades av valmyndigheten, och den 7 oktober är det möjligt att ”Hitler kommer tillbaka” som borgmästare i staden. 

”Hitler kommer tillbaka”, ”Hitler med folket”. Det är några av slagorden när den lilla staden Yungar, i de peruanska anderna, ska välja ny borgmästare. Det är lokalpolitikern Hitler Alba Sanchez som försöker återta makten som borgmästare i Yungar, en post Sanchez innehade mellan 2011 och 2014.

Sanchez säger hans föräldrar inte kände till den tyske diktatorn när de gav honom hans ovanliga förnamn, utan fadern valde det för att det ”lät utländskt”. Det är inte ovanligt att sydamerikanska föräldrar väljer utländska och exotiska förnamn till sina barn, oavsett vad namnen har för associationer utomlands, enligt Reuters.

Läs även: Brasiliansk högerkandidat knivhuggen – får stöd av Tottenham-stjärna

Sanchez själv valde att trots allt omfamna namnet efter att han väl lärt sig vem Adolf Hitler var. ”Jag är den goda Hitler”, sade Sanchez till lokalradiostationen RPP.

Men alla höll inte med om det. Lennin Vladimir Rodriguez Valverde, en invånare i granndistriktet, försökte stoppa Sanchez registrering som kandidat. Valmyndigheten avvisade dock Lennins begäran, och den 7 oktober kommer invånarna i Yungar alltså få chansen att rösta på ”den goda Hitler”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag