Höll nere 14-åring medan kompisen våldtog – nu åtalas två för grov våldtäkt

Genrebild.
  • Onsdag 21 feb 2018 2018-02-21
E-post

UPPSALA Två invandrare åtalas nu för grov våldtäkt mot en 14-åring. Ytterligare en åtalas för att inte ha avslöjat brottet.

De två killarna, som är i gymnasieåldern, åtalas nu i Uppsala tingsrätt för grov våldtäkt mot en flicka. Våldtäkten ägde rum i en ort i Uppsala län och det 14-åriga offret våldtogs både vaginalt och analt.

Den 29 september förra året skedde brottet som bedöms som grovt. Gärningsmännen höll nere flickan på mage medan de tillsammans våldförde sig på henne. Den tredje åtalade killen ska ha bevittnat brottet och vetat om målsägandes ålder utan att ha avslöjat det.

En av de misstänkta våldtäktsmännen åtalas dessutom för en annan våldtäkt mot samma flicka vid ett annat tillfälle, samt för misshandel där han ska ha tagit strypgrepp på en man. Han var tidigare statslös men fick svenskt medborgarskap 2011. De andra två är också svenska medborgare, tidigare medborgare i Burundi respektive Irak.

De tre tilltalade förnekar brott.

Läs även: Syrier turades om i grov våldtäkt mot 16-åring – Kan ej utvisas

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag