Höörbon Håkan grep misstänkt barnvåldtäktsman: ”Kände en väldig vrede”

Området där Håkan träffade de utsatta pojkarna. Bild: Google maps.
  • Tisdag 14 sep 2021 2021-09-14
E-post

På torsdagen misstänks en minderårig pojke ha utsatts för en våldtäkt i skånska Höör, medan pojkens jämnåriga kamrat blev sexuellt ofredad och misshandlad. Men en misstänkt gärningsman kunde gipas av polis tack var Håkan Johannessons rådiga ingripande, rapporterar Kvällsposten.

– Jag tänkte bara att den här killen måste gripas, för kan man göra så här mitt på dagen mot två killar som går förbi så kan man göra det igen. Mitt civilkurage har alltid varit starkt, jag anser att man som vuxen måste ingripa, säger Håkan till Kvällsposten.

Läs även: Försökte våldta elvaårig pojke – greps av föräldrarna

Håkan hade hämtat sina söner efter skolan och var på en åktur med sin nya bil när de upptäckte två pojkar som gestikulerade till dem vid Tjurasjö i Höör.

När Håkan stannat berättade pojkarna att den ena av dem blivit våldtagen och den andra misshandlad av en man i 20-årsåldern som satt med två kamrater på en parkbänk i närheten.

Håkan konfronterade männen, som försökte fly från platsen med Håkan hack i häl.

– Det är tur man är tränad – jag har tränat boxning i hela mitt liv, berättar Håkan för Kvällsposten.

Håkan fick tag på den utpekade mannen på tågstationens perrong, och höll kvar honom där tills polisen kom till platsen.

– Jag kände en väldig vrede, jag sa det till polisen också – ni får skynda er nu för annars vet jag inte vad jag gör mot honom.

Den misstänkta mannen greps av polis och häktades på söndagen. Han är 19 år gammal, medborgare i Afghanistan, har behov av tolk och misstänkts för våldtäkt av barn, sexuellt ofredande och misshandel. Enligt Kvällsposten nekar han till våldtäkt och misshandel men gör medgivanden om sexuellt ofredande.

Senast den 24 september måste åklagare väcka åtal alternativt begära förlängd häktningstid.

– Vi har saker från platsen som ska undersökas och vi ska höra personer. Jag kan inte säga något mer om vilka det handlar om men bevisläget ser gott ut, säger åklagare Ingegerd Jigin till Kvällsposten.

Läs även: Tidigare Folkets Hus-profil i Rinkeby åtalas för grova våldtäkter mot småbarn

Läs även: Trots tidigare landsflykt släpptes pedofilen ur häktet – försvann igen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag