Hotade kvinna med skärp – brottades ned av pensionerad polis

Bild: Public Domain
  • Tisdag 12 dec 2023 2023-12-12
E-post 0

När en man hotade med att slå ihjäl en kvinna med sitt skärp på Resecentrum i Uppsala ingrep den pensionerade polisen Christer Nordström, 73, och brottade ned den hotfulla mannen.

På tisdag morgon förra veckan utbröt ett bråk på Resecentrum i Uppsala mellan en man och en kvinna.

– Det var spänd stämning, alla kunde höra bråket, säger den pensionerade polisen Christer Nordström, 73, till SVT Nyheter Uppsala.

Mannen kallar kvinnan för könsord och hotar med att misshandla henne. Men när han drar av sig sitt skärp och säger att han ska slå ihjäl kvinnan ingriper Christer.

– Jag sa till honom att lugna ner sig, men insåg sen att jag var tvungen att få ner honom på golvet. Polistakterna sitter kvar, berättar Christer för SVT.

Trots att många hade sökt sig in till värmen i Resecentrum då det var under tjugo minusgrader utomhus fanns det inga ordningsvakter på plats när Christer tvingades ingripa.

– Nej det fanns det inte och det är märkligt tycker jag. När det blir kallt så söker sig många socialt utslagna till sådana här platser, säger Christer till SVT.

Michael Englund, säkerhetschef på Jernhusen som förvaltar Resecentrum i Uppsala och ansvarar för ordningen, säger att stationen annars är den som har mest bevakning.

– Det kan vara en tillfällighet att inga ordningsvakter var där då. Det kan också vara för att de inte är schemalagda så utifrån de analyser som vi har, säger Englund till SVT.

Läs även: Naken kvinna hotade spränga plan – brottades ned av trebarnsfar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag