Naken kvinna hotade spränga plan – brottades ner av trebarnsfar

Genrebild. Foto: Adrian Pingstone/Public Domain
  • Söndag 14 aug 2022 2022-08-14
E-post 134

På ett flyg på väg från Cypern till den brittiska staden Manchester klädde en kvinnlig passagerare av sig och försökte storma cockpiten i sina underkläder medan hon skrek ”Allahu Akbar” och påstod att hon hade en bomb. Efter två försök brottades kvinnan emellertid ner av trebarnspappan Phillip O’Brien, 35. 

– Allting var normalt och sedan kort efter avgången gick en naken kvinna upp längs med gången och bankade på dörren till cockpiten medan hon skrek ”Allahu Akbar”, berättar O’Brien till The Mirror om händelsen som utspelade sig tidigt tisdag morgon.

Kvinnan, som uppges vara 30 år gammal, påstod dessutom att det fanns sprängämnen ombord på planet och frågade barnen hon åkte med om de var redo att dö.

– Som du kan föreställa dig höll alla på att skita ner sig, säger O’Brien.

Läs även: Låste in misstänkt terrorist i taxi – hyllas efter explosion

En annan kvinna som befann sig på planet berättar för Daily Mail att kvinnan började skrika 10-15 minuter efter att planet hade lyft och att det bisarra beteendet fortsatte i timmar.

– Jag var mer oroad över min dotter. Hon var så rädd och hade en rejäl panikattack. Du var helt förskräckt över vad hon skulle göra när du stängde dina ögon, säger kvinnan.

– Det var bara galet. Först såg det ut som att hon var full och hon hade en resväska på sitt huvud. Men flygpersonalen sade att hon inte var full när de kände hennes andedräkt, tillägger hon.

O’Brien uppger att han efter ett tag frågade flygpersonalen varför de inte brottade ner kvinnan till golvet.

– De sade att de inte var kapabla nog att göra det, jag sade: ”Nåväl, jag är”, säger han till The Mirror.

Trebarnspappan, som jobbade som säkerhetspersonal i sin ungdom, berättar att han sedan brottade ner kvinnan till golvet som därefter kunde omhändertas av flygpersonalen. Efter omhändertagandet gjorde piloten en nödlandning i Paris där polisen ledde kvinnan av planet.

Innan hon lämnade planet uppges kvinnan ha sagt att hennes föräldrar tillhörde terrorgruppen IS.

Flygbolaget Jet2 som höll i resan bekräftar för The Mirror att planet tvingades landa på flygplatsen Charles de Gaulle i Paris så att de kunde få av en ”störande passagerare”.

Läs även: Skämtade om att han hade bomb i väskan – flygplats utrymdes

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag