Hundratals poliser fick identiteterna röjda till följd av Transportstyrelsens IT-skandal – Regeringen skyller på SÄPO

  • Tisdag 27 mar 2018 2018-03-27
E-post 68

STOCKHOLM Hundratals anställda inom polisen och SÄPO har fått sina identiteter röjda till följd av Transportstyrelsens IT-skandal.
– Antalet är mångdubbelt högre inom polisens öppna och slutna verksamheter än på den militära underrättelsesidan, säger en anonym källa till SvD. 

Omfattningen av IT-skandalen på transportstyrelsen fortsätter att växa. Nu framkommer att hundratals anställda inom såväl polisen som säkerhetspolisen fått sina identiteter röjda till följd av privatiseringen av myndighetens IT-drift. Det uppger källor för SvD.

Under gårdagen kunde SvD avslöja att närmare 30 agenter fått vid den militära underrättelsetjänsten KSI, kontoret för särskild inhämtning,  fått sina identiteter röjda. När det gäller hanteringen av polisernas identitet är det i själva verket än värre.

– Antalet är mångdubbelt högre inom polisens öppna och slutna verksamheter än på den militära underrättelsesidan, säger en anonym källa till tidningen.

Regeringen skyller på SÄPO

Enligt regeringens utredning agerade Säkerhetspolisen alldeles för långsamt när det gäller att ingripa mot myndighetens beslut om att hantera informationen på det sätt man gjorde.

LÄS ÄVEN: Maria Ågren kan få ut full lön i fyra år till: 4,8 miljoner

LÄS ÄVEN: Skandaldirektör Ågren tar strid för sin fallskärm på 2,8 miljoner

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag