Hundtjuv satte eld på cocker spaniel

Bild: GoFundMe
  • Tisdag 2 aug 2022 2022-08-02
E-post 121

På onsdagen blev Lucky, en 8-årig cocker spaniel, stulen från en trädgård i Ouston, Storbritannien. Hunden hittades senare svårt brännskadad en och en halv mil från sitt hem efter att någon hällt bensin på henne och tänt på, rapporterar Metro UK.

Lucky togs till en veterinär, men då Lucky fått brännskador på över 50 procent av kroppen bedömde man att hon inte skulle överleva behandlingen och avlivade den svårt skadade hunden.

”Hon avled stillsamt och jag har begärt hennes aska” skriver Luckys ägare Angela Clennell på GoFundMe-sidan hon upprättade för veterinärskostnaden.

– Veterinären sa att det var det värsta fallet han sett och han är specialist på brännskador. Jag är fullständigt förkrossad och så arg. Det är bara fruktansvärt, säger Clenell.

Hennes vän Tish Wilkinson har erbjudit en belöning på 10 000 brittiska pund till den som kan ge information som leder till ett åtal.

En man greps av polis några timmar efter stölden men har släppts mot borgen.

Läs även: Halshögg hund som hämnd efter krogbråk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag