Illegal migrant omhändertogs hos Magdalena Andersson (S)

Magdalena Andersson. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 8 jan 2022 2022-01-08
E-post 1436

NACKA Dagarna innan jul larmades polisen till statsminister Magdalena Anderssons bostad i Nacka. Larmet hade utlösts av misstag av en städfirma, enligt uppgift till Expressen. Men på plats kunde polisen omhänderta en efterlyst kvinna som saknar uppehållstillstånd.

– Det har kommit in som ett pågående inbrott där. Sedan har man kontrollerat en person och då har det visat sig att personen har ett avvisningsbeslut. Då har det överlämnats till Migrationsverket för vidare handläggning, säger Tommy Kalenius, stationsbefäl vid polisen i Nacka, till Expressen.

Läs även: S-kvinnor utser Magdalena Andersson (S) till ”Sveriges genom tiderna mest kompetenta finansminister”

Den omhändertagna kvinnan är enligt Expressen i 25-årsåldern och kommer från Nicaragua. Hon ska ha uppgett för polisen att hon arbetar utan tillstånd.

Migrationsverket beslutade att hon skulle avvisas från Sverige på våren 2020, men hon har hållit sig kvar i landet illegalt, och har varit efterlyst sedan hösten 2021.

Kvinnan dömdes för stöld på Åhléns city i Stockholm under hösten 2020. Då hon var tidigare ostraffad fick hon villkorlig dom.

– Vad har det med Magdalena Andersson att göra? frågar Anderssons pressekreterare Toni Eriksson när han kontaktas av Expressen.

– Statsministern avböjer att kommentera, meddelar sedan Eriksson.

Läs även: Regeringen lovar jaga illegala migranter – biståndet ska användas som påtryckning för utvisningar

Läs även: 700 000 samordningsnummer dras in

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag